Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Αιμοδοσία


"Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός"
Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στα Τμήματα Αιμοδοσιών των δημόσιων νοσοκομείων λόγω της μείωσης των αποθεμάτων σε μονάδες αίματος. «Θύματα» των ελλείψεων σε αίμα είναι πρωτίστως οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία αλλά και όλοι όσοι νοσηλεύονται και χρειάζονται αίμα, πχ τραυματίες, χειρουργικά περιστατικά, κ.α.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ) απευθύνει έκκληση προς όλους τους Έλληνες πολίτες να στηρίξουν την εθελοντική αιμοδοσία και να βοηθήσουν το σύστημα δίνοντας αίμα, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης.

«Για άλλη μία φορά οι ελλείψεις αίματος σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας είναι σημαντικές, ιδιαίτερα λόγω της θερινής περιόδου που προηγήθηκε, κατά την οποία η προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών είναι περιορισμένη» αναφέρει σε ανακοίνωση η πρόεδρος του ΠΑΣΠΑΜΑ κυρία Ιωάννα Μυρίλλα, και επικαλείται το πιο πρόσφατο πρόβλημα που καταγράφηκε στην αιμοδοσία του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Οι ελλείψεις οδηγούν σε συνεχείς αναβολές μεταγγίσεων ασθενών που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο αυτό. H κατάσταση θεωρείται ότι έχει φτάσει σε οριακά σημεία και μάλιστα ο ΠΑΣΠΑΜΑ εκτιμά πως κινδυνεύει η ζωή σημαντικού αριθμού ασθενών λόγω των υπομεταγγίσεων και των συνεχών αναβολών.

πηγή: daily-stories.gr

Επόμενη Εθελοντική Αιμοδοσία Συλλόγου: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου